Tikai viens produkts aizstāj dārgus traipu tīrāmos līdzekļus: svaigs aromāts ir garantēts

Mēs runājam par citronu sulu. Tā ir lielisks balināšanas līdzeklis, un to izmanto pat dažos komerciālos mazgāšanas līdzekļos.

Ja priekšroku dodat dabiskiem līdzekļiem, nevis dārgiem veikalā nopērkamiem produktiem, veļas mazgāšanai var izmantot citronu sulu. Tā noņems vīna, augļu, lūpu krāsas, rūsas un pat pelējuma traipus.

Kāpēc tas darbojas?

Tas viss, pateicoties augstajai vieglas skābes koncentrācijai. Tai ir zems pH līmenis, un tai piemīt arī antibakteriālas īpašības. Turklāt citroni nenodara nekādu kaitējumu audumam un piešķir tam patīkamu svaigu citrusaugļu aromātu.

Bieži vien uz apģērba ir traipi no augļiem un ogām, kurus ir diezgan grūti noņemt. Citronu sula ar tiem tiks galā dažu minūšu laikā. Sajauciet 2/3 glāzes ūdens un 1/3 glāzes citrona sulas. Pēc tam ar šķīdumu maigi berzējiet traipus. Kad sula ir izmazgājusi traipu, ievietojiet priekšmetu veļas mašīnā un izmazgājiet kā parasti.

Citronu sula ir lieliski piemērota arī dzeltenu traipu tīrīšanai. Ņemiet šo līdzekli un uzklājiet to uz apģērba, pēc tam atstājiet lietu saulē uz visu dienu. Pēc tam izmazgājiet to ar rokām vai veļas mazgājamajā mašīnā.

Lasi vēl: Svaigi līdz pat divām nedēļām: šefpavārs sniedz padomus, kā pareizi uzglabāt banānus

Lai baltas lietas atkal mirdzētu, sajauciet citrona sulu un sāli. Vispirms uzklājiet sulu uz traipiem, pēc tam uzberiet nedaudz sāls, maigi berzējiet maisījumu un pēc tam noskalojiet ar ūdeni. Atkārtojiet procedūru, līdz traipi pilnībā izzūd. Pēc tam ļaujiet lietām nožūt un mazgājiet veļas mazgājamajā mašīnā.

Citronu sulu var sajaukt arī ar cepamo sodu. Tas būs patiešām spēcīgs traipu tīrītājs, kas tiks galā pat ar kafijas vai tējas traipiem. Turklāt šāds maisījums neitralizē arī smaržu.

Ja uz apģērba parādījušies pelējuma traipi, izmantojiet citronu sulu un sāli. No šīm sastāvdaļām jāsagatavo pastai līdzīgs maisījums. Tad uzklājiet to uz visiem traipiem, pakariniet drēbes saulē, lai nožūtu, un pēc tam izmazgājiet tās karstā ūdenī.

 

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment